Політика
ЗМІ: 40% українців хочуть, щоб проросійські депутати зникли з ВР, - соцопитування

ЗМІ: 40% українців хочуть, щоб проросійські депутати зникли з ВР, - соцопитування

Лише 3% українців готові дати шанс цим депутатам досидіти до кінця каденції, а решта людей вимагає дострокового позбавлення мандатів, люстрації, обмеження повноважень.

Про це пише «Багнет» з посиланням на інтерв'ю в ефірі «Еспресо» лідерки руху «Чесно» Віти Думанської.

«Я не розумію, як можуть проросійські депутати мати керівні посади в українському парламенті. Тобто якби політика влади була послідовною, поки ми напрацьовуємо механізм закону щодо позбавлення мандатів цих депутатів, то маємо використовувати ті інструменти, які дозволяють обмежити вплив на українську політику проросійських.

Буквально вчора, 4 січня, «Чесно» опублікувало результати національного опитування, згідно з яким лише 3% українців готові дати шанс цим депутатам досидіти до кінця каденції, а решта вимагають дострокового позбавлення мандатів, люстрації. Майже 40% українців вимагають активних дій з боку влади у вигляді обмеження та припинення повноважень депутатів від проросійських партій. І на це високий суспільний запит, але український парламент за 10 місяців війни з цим не працює», - прокоментувала лідерка руху «Чесно» Віта Думанська.

Віта Думанська наголосила, що звернення, ініційоване частиною фракції «Слуга Народу», спрямоване на те, щоб підштовхнути парламент до розгляду питання про позбавлення мандатів депутатів проросійських партій.

Фото на прев'ю: ілюстративне

Читайте також: 15-та армія світу б’є другу: Україна стрімко піднялась у рейтингу армій світу;

2023-01-06 10:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин