Війна в Україні
15-та армія світу б’є другу: Україна стрімко піднялась у рейтингу армій світу

15-та армія світу б’є другу: Україна стрімко піднялась у рейтингу армій світу

Україна за рік війни піднялася у рейтингу найсильніших армій світу із 22 на 15 місце. Це випливає з рейтингу міжнародної компанії Global Firepower, яка щороку складає рейтинг найкращих армій світу.

Про це пише «Кореспондент».

У 2023 році Індекс сили (PowerIndex) України становив 0,2516, у той час, як «ідеальною» вважається оцінка в 0,0000. Для порівняння, у першої армії світу – США – цей індекс становить 0,0712, а у другої – російської - 0,0714.

«Оскільки Україна продовжує захищатися від Росії, вона підвищила свій індекс за поточний рік завдяки своїй відповіді (на агресію, - ред.), фінансовій та матеріальній підтримці Заходу та впровадженню нових ключових категорій, що сприяють загальному становищу у списку», - повідомили в організації.

Сусідами України у рейтингу стали Єгипет (14 місце) та Австралія (16).

Водночас Росія зберегла друге місце у рейтингу. Хоча, як зазначили його автори, «російсько-українська війна показала ключові обмеження військового потенціалу» Росії, незважаючи на її кількісну живу силу та матеріальну перевагу над Україною. У Global Firepower наголосили, що це «проливає світло» на рівень готовності, командування, навчання та постачання у російській армії.

До першої десятки найсильніших армій увійшли США, Росія, Китай, Індія, Великобританія, Південна Корея, Пакистан, Японія, Франція та Італія.

Нагадаємо, рік тому Україна посіла 22 місце в оновленому рейтингу армій світу, піднявшись на 3 рядки. А в 2021 році українська армія опинилася на 25-му місці рейтингу, що було на 4 місця краще, ніж за рік до цього.

Читайте також: Трамваїв побільшало: В Дніпрі сьогодні, 6 січня, перевозять пасажирів 17 технічних рейсів електротранспорту;

2023-01-06 09:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин