Блог Права Дарьи Аккерман
Змінено правила встановлення тарифів на платну парковку

Змінено правила встановлення тарифів на платну парковку

 

Змінено правила встановлення тарифів на платну парковку

Кабінет Міністрів України своєю постановою від 28 жовтня 2020 р. № 1019 вніс зміни до Порядку формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів.

Оператором надалі буде юридична особа або фізична особа - підприємець, яка відповідно до рішення сільської, селищної, міської ради організовує та провадить діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках, здійснює їх утримання, облаштування та обладнання, надає послуги з користування майданчиками та забезпечує відповідно до ПКУ сплату збору за місця для паркування транспортних засобів.

Тарифами на послуги назвали вартість надання послуг із розрахунку на одне місце для платного паркування за визначений проміжок часу з урахуванням місця розташування майданчика, часу користування ним, типу транспортного засобу та категорій осіб, які розміщують транспортні засоби на майданчиках. 

Тарифи встановлюються органом місцевого самоврядування. Окрім коефіцієнта завантаженості майданчика, буде враховувати і коефіцієнти, що встановлюються органами місцевого самоврядування для досягнення оптимального завантаження вулично-дорожньої мережі. 

Вартість послуг буде визначатися відповідно до тарифу на послугу, встановленого органом місцевого самоврядування. Тариф на послугу розраховується, виходячи з розміру повної планованої собівартості послуг, планованого прибутку, розміру податків та зборів (обов'язкових платежів).

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

 

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

 

 

2020-11-04 11:03:00
true
Відео Дня









Архів Новин