Війна в Україні Життя
Запис вже розпочався: Лікарня в Кракові безкоштовно обстежить 1800 дітей-біженців з України

Запис вже розпочався: Лікарня в Кракові безкоштовно обстежить 1800 дітей-біженців з України

Місто Краків (Польща) у співпраці з ЮНІСЕФ запрошує взяти участь у безкоштовній акції діагностичного обстеження для дітей з України, яка проводиться на території Спеціалізованої лікарні імені Стефана Жеромського у Кракові. Обстеження планується провести для 1800 дітей з України віком від 0 до 18 років, які зараз перебувають у Кракові.

Про це повідомляє лікарня.

Умовою для можливості пройти обстеження є наявність у дитини номера PESEL зі статусом UKR і згода батьків/опікуна дитини на участь в акції.

«У рамках угоди про співпрацю, укладеної з ЮНІСЕФ, міська гміна Краків запрошує всіх дітей, які є громадянами України і прибули на територію Республіки Польща від 24 лютого 2022 року, тобто лише особи, зазначені у пункті 1 статті 1 Закону від 12 березня 2022 року про «Надання допомоги громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території України»,  взяти участь у безкоштовній акції діагностичного обстеження, яке буде проводити Спеціалізована  лікарня імені Стефана Жеромського у Кракові (Szpital Specjalistyczny im. Stefana Żeromskiego SPZOZ w Krakowie) за адресою: житловий комплекс На Скарпє, 66 (Osiedle Na Skarpie 66)», - йдеться на сайті лікарні.

В рамках акції  буде проведено:

  1. медичне обстеження у лікаря,
  2. вимірювання артеріального тиску, ваги, зросту, з оцінкою по росто-ваговій кривій,
  3. біохімічні та серологічні дослідження, тобто антитіла на HBs (перевірка імунітету на вірусний гепатит B), антитіла на HCV (перевірка імунітету на вірусний гепатит C), антитіла на ВІЛ (HIV), морфологія лейкоцитів, заліза, рівень вітаміну D3 (метаболіт 25 ОН), антитіла загального IgE (перевірка схильності до алергічних реакцій), ТТГ (TSH) – перевірка гормону, який регулює активність щитоподібної залози і рівень тиреоїдних гормонів.

Всі батьки/опікуни дитини отримають результати обстежень та медичних рекомендацій.

Отримати детальну інформацію та пройти реєстрацію можна за телефоном: 12 622-96-12 з 10:00 до 12:00.

Записатися можна, також онлайн за посиланням: https://zeromski-szpital.pl/badanie-przesiewowe-ukraina/

Акція повністю фінансується ЮНІСЕФ.

Читайте також: Валентина Давидова з Запоріжжя виграла турнір з пляжного волейболу в Польщі;

ДБР підозрює в держзраді 8 правоохоронців, які погодились працювати на ворога у Бердянську;

2022-08-02 15:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин