Економіка Життя
В Україні заборонили табло з курсами валют

В Україні заборонили табло з курсами валют

Національний банк посилив вимоги до пунктів обміну валют і операторів поштового зв'язку, які здійснюють торгівлю валютними цінностями в готівковій формі та заборонив їм інформувати про курс валют поза межами кас установ, тобто фактично заборонив мати табло з курсами. Про це повідомила пресслужба Нацбанку.
По-перше, інформація про встановлені курси купівлі та продажу іноземних валют має надаватися населенню в стандартизованому вигляді в чітко визначеному форматі – копії наказу (розпорядження) про встановлення курсів купівлі та продажу іноземних валют. Тобто інформування про курс буде розміщуватись виключно в касах установ.
По-друге, відновлено обов’язок подання установами інформації до Реєстру приміщень, в яких здійснюються валютні операції, що передбачають використання готівки в національній або іноземній валютах.
По-третє, для контролю за дотриманням установ порядку здійснення валютних операцій процес купівлі-продажу валют повинен здійснюватися із обов'язковим відеоспостереженням.
По-четверте, для посилення контролю за додержанням вимог щодо  здійснення купівлі та продажу валют винятково із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій (РРО) інформація про використовувані РРО передаватиметься до Національного банку.
Ці зміни поки що не стосуються банків, оскільки зловживань в сфері обміну валют, практично не зафіксовано. Проте у разі виявлення таких зловживань, аналогічне регулювання буде запроваджено і для банківських установ, зазначає НБУ.

Звертаємо увагу, що за оцінками НБУ, в першому півріччі 2022 року середня сума податку на прибуток, сплачена одним підрозділом відповідних небанківських установ, становила 165 гривень на місяць — всього 0,00185% від обсягу купленої ними валюти або близько 7 млн грн за рік на весь ринок.

Читайте також:

Цим обстрілювали нашу область: у Дніпрі відкрилася виставка «Уламки Росії»;

Верховна Рада прийняла законопроект, який звільняє від мобілізації нову категорію осіб;

Поліцейські Дніпра затримали військовослужбовця, який заліз до чужої оселі та ліг спати.

2022-07-30 13:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин