Війна в Україні Життя Політика
Заборона видачі повісток на блокпостах, АЗС і на вулицях: відповідь Зеленського

Заборона видачі повісток на блокпостах, АЗС і на вулицях: відповідь Зеленського

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію, у якій йшла мова про заборону видачі повісток на блокпостах, автомобільних заправках та на вулиці. Вона набрала 26740 голосів з 25 000 необхідних.

Нагадаємо, її автор вказав наступне:

«Згідно закону про мобілізацію черговість мобілізації повинен був вказати президент в указі про мобілізацію, але там просто вказано розробити її Генштабу ЗСУ, який, в свою чергу, засекретив цю інформацію. Тобто до кінцевих громадян інформація про черговість недоступна й немає ніяких юридичних підстав для захисту від непраомірної мобілізації.
 

Зараз же багато бажаючих людей, які моралізовані, які мають бойовий досвід, але не можуть вступити на службу, бо багато де набрали людей саме на вулицях, які не мають досвіду та/або достатнього бажання воювати, що робить оборонний потенціал менше».

Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене питання в контексті дотримання прав громадян та законодавства про військовий обов'язок і військову службу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ДБР підозрює в держзраді 8 правоохоронців, які погодились працювати на ворога у Бердянську;

Переселенців у Миколаївці можуть залишити без даху над головою;

Молодик вбив мешканку Запоріжжя і втік в іншу область.

2022-08-02 14:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин