Політика
За добу зібрали голоси: Українці просять Президента Зеленського позбавити мандатів всіх нардепів від ОПЗЖ

За добу зібрали голоси: Українці просять Президента Зеленського позбавити мандатів всіх нардепів від ОПЗЖ

Понад 25 тис. підписів за добу зібрали українці під петицією про позбавлення повноважень народного депутата всіх депутатів від забороненої в Україні «Опозиційної платформи – За життя» у Верховній Раді. Тож, мешканці нашої країни просять Президента України Володимира Зеленського звернутися до Верховної Ради з проханням розглянути постанову щодо позбавлення мандатів нардепів від ОПЗЖ.

«Представники ОПЗЖ ще до початку повномасштабного вторгнення активно пропагували «рускій мір», неодноразово відвідували москву і зустрічалися з представниками російської влади.

Після наступу росії представники ОПЗЖ або втекли за кордон, або ніяк не проявляли себе у допомозі Україні. Навпаки – серед них – головні колаборанти та зрадники. Серед найпомітніших фігур – кум путіна Віктор Медведчук, його друг Тарас Козак та Ілля Кива»,
- пише автор петиції, народний депутат Олексій Гончаренко.

Петицію він опублікував 16 листопада.

«Частина депутатів втекли за кордон. Як мінімум 9 народних обранців від ОПЗЖ не відвідали жодного засідання у Верховній Раді з початку повномасштабного вторгнення. Це Олег Волошин, Юрій Солод, Тарас Козак, Наталія Королевська, Ренат Кузьмін, Вадим Столар, Федір Христенко, Андрій Деркач, Віктор Медведчук. Останній у Раді вже ніколи не зʼявиться.

24 серпня 2022 року я подав у Раду постанову щодо позбавлення мандату всіх депутатів з ОПЗЖ. Необхідно терміново виносити її на голосування та позбавляти зрадників мандатів.

Тому ми разом з громадськістю просимо Президента звернутися до Верховної Ради щодо негайного розгляду постанови. Зрадників не повинно бути в українському парламенті»,
- йдеться в петиції.

До того ж, вчора, 17 листопада, СБУ повідомила, що затримала депутата Херсонського осередку ОПЗЖ, який працював на окупантів. Колаборант добровільно пішов працювати на росіян, отримавши за це «керівну посаду» у фейковому «міністерстві внутрішніх справ».

«Там він працював у відділі боротьби з економічними злочинами, який насправді займався терором місцевих підприємців і змушував їх сплачувати податки до бюджету Росії», — йдеться у повідомленні.

Щодо затриманого зловмисника розпочато кримінальне провадження за ч. 7 ст. 111−1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Читайте також: У Нікополі почав роботу пункт обігріву: подробиці;

2022-11-18 09:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин