Блог Права Дарьи Аккерман
З 1 січня 2021 року розпочалась щорічна кампанія декларування, яка триватиме до 31 березня 2021 року

З 1 січня 2021 року розпочалась щорічна кампанія декларування, яка триватиме до 31 березня 2021 року

 

Наводимо перелік корисних посилань на держреєстри, які значно спростять заповнення декларації.

✔️ Дані, які необхідно зазначити у розділах 3 «Об’єкти нерухомості» та 4 «Об’єкти незавершеного будівництва» декларації, можна перевірити в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (https://kap.minjust.gov.ua/services?product_id=1)

✔️ Інформацію до розділів 8 «Корпоративні права» та 9 «Юридичні особи, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї» декларації можна звірити з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch)

✔️ Онлайн-сервіс Електронний кабінет водія (https://hsc.gov.ua/elektronnij-kabinet-vodiya/) надасть всю інформацію про транспортні засоби, які перебувають в особи на праві власності. Отримана інформація знадобиться при заповненні розділу 6 «Цінне рухоме майно – транспортні засоби».

✔️ Портал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/) допоможе знайти інформацію про отримані протягом року доходи. Крім того, відомості про доходи можна отримати, сформувавши запит в електронному кабінеті на сайті Державної податкової служби України (https://www.tax.gov.ua/) за посиланням. Інформацію про доходи за попередній рік можна отримати після 10 лютого.

✔️ Власникам повітряних суден радимо перевірити інформацію у Реєстрі цивільних повітряних суден України (https://avia.gov.ua/state-civil-aircraft-register-of-ukraine/).

✔️ Власники морського та річкового транспорту можуть отримати інформацію в Судновій книзі України та Державному судновому реєстрі (http://dsbt.gov.ua/storinka/perelik-suden-zareyestrovanyh-v-derzhavnomu-sudnovomu-reyestri-ukrayiny).

✔️ Інформацію щодо зареєстрованих патентів на винаходи, корисні моделі, промислові знаки та іншу, що необхідна для заповнення розділу 6 «Нематеріальні активи», можна знайти за посиланням (https://ukrpatent.org/uk/articles/bases2).

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВА БЛОГ ПРАВА

 

 

2021-01-11 11:01:00
true
Відео Дня









Архів Новин