Блог Права Дарьи Аккерман
З 01 січня швидка приїде не до всіх

З 01 січня швидка приїде не до всіх

 

16 грудня 2020 року за № 1271 КМУ було прийнято постанову "Про норматив прибуття бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги на місце події".
Набула постанова чинності з 01.01.2021.

Згідно із вищезазначеною постановою, з 1 січня 2021 року звернення щодо надання екстреної медичної допомоги за єдиним телефонним номером екстреної медичної допомоги 103, за єдиним телефонним номером системи екстреної допомоги населенню 112 та за допомоги інших телекомунікаційних засобів залежно від стану пацієнта поділяються на 4 категорії: критичні, екстрені, не екстрені та непрофільні.

Тобто, відтепер швидка медична допомога приїде не до кожного, хто подзвонить на номера екстрених служб.  Пацієнтам, звернення яких віднесуть до двох інших категорій (неекстрені та непрофільні)  - порадять звернутися до сімейного лікаря або нададуть дистанційну медичну консультацію.

В додатку до цієї постанови перелічені категорії звернень, їх визначення. 
До категорії критичних звернень щодо надання екстреної медичної допомоги належать звернення стосовно хворих/постраждалих при невідкладних станах, що безпосередньо загрожують життю, потребують виконання реанімаційних заходів.

До категорії екстрених належать звернення стосовно хворих/ постраждалих при невідкладних станах, що несуть загрозу життю та здоров’ю людини і можуть призвести до різкого погіршення стану в разі несвоєчасного надання екстреної медичної допомоги.

До категорії неекстрених належать звернення стосовно постраждалого/хворого, стан якого не є невідкладним та відстрочення надання медичної допомоги якому не призведе до погіршення стану здоров’я, проте хворий/постраждалий потребує оцінки стану здоров’я медичним працівником.

До категорії непрофільних належать звернення стосовно постраждалих/хворих, стан яких не є невідкладним та не потребує надання медичної допомоги в межах, передбачених кваліфікаційними вимогами працівників бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВА БЛОГ ПРАВА

 

 

2021-02-01 11:01:00
true
Відео Дня









Архів Новин