Події
Військовозобов’язаним приготуватися: в Україні змінили правила вступу до аспірантури у 2024 році

Військовозобов’язаним приготуватися: в Україні змінили правила вступу до аспірантури у 2024 році

Зміни пов'язані з надмірним ажіотажем охочих вступити в аспірантуру серед чоловіків призовного віку.

Основні нововведення:

  • Вступ на денну форму навчання в аспірантурі у 2024 році буде можливий лише за державним замовленням. Вступ на денну форму навчання за контрактом у 2024 році неможливий. 
  • За контрактом можна буде навчатися лише на заочній та вечірній формах навчання. Такі форми навчання не передбачають відстрочення від мобілізації.
  • Кількість бюджетних місць збільшується з традиційних 3200 до 7000. Тож ті студенти, які насправді бажають здобувати ступінь доктора філософії / доктора мистецтва та покажуть високий результат під час вступу, матимуть можливість навчатися на бюджетній формі.
  • Переведення з інших форм навчання на денну форму впродовж 2024 року буде недоступним. Поновлення навчання на денній формі дозволяється лише особам, які не є військовозобов'язаними, а також іншим категоріям, яким законно дозволено переривати навчання (вагітність, військова служба, медики тощо).  
  • ЄВІ залишається обов'язковим для всіх вступників в аспірантуру, але змінюється вага його компонентів під час розрахунку конкурсного бала. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Кривому Розі підозрюваній у вбивстві власної доньки обрано запобіжний захід;

Експлуатація паркувальних майданчиків зі збитками у 5,8 млн грн: у Дніпрі викрили «схему» за участю посадовців міськради;

Заволодіння понад 1 млн грн бюджетних коштів: у Жовтих Водах судитимуть колишнього бухгалтера ліцею.

2024-06-25 12:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин