Економіка Життя
Відключення світла в Україні: у Yasno відповіли, чому суми у квитанціях не стали меншими

Відключення світла в Україні: у Yasno відповіли, чому суми у квитанціях не стали меншими

Генеральний директор Yasno Сергій Коваленко поясним, чому попри відключення виросли суми у платіжках за електроенергію. За його словами, справа у підвищеному споживанні ресурсу після відновлення. Коли дають світло, у розетки вмикається багато приладів.

«З одного боку таке навантаження може спричинити аварію, через що мешканці знову залишаться без світла. З іншого – таким чином може компенсуватися обсяг електроенергії, який був зекономлений під час відключення. Тому за підсумками місяця виходить, що клієнт використав стільки ж електроенергії, як і у періоди, коли відключення не застосовувалися», - йдеться у повідомленні.

Крім того, Коваленко вказав на нерегулярну та пізню передачу показів.

«Якщо передавати показання вчасно, у рахунку буде вказана сума лише за фактичне споживання. Якщо показання передаються невчасно, обсяг електроенергії, яку спожив клієнт, визначають за середньодобовим споживанням. Його розраховують залежно від показань, зафіксованих раніше, у минулі періоди.

Тому сума у рахунку може вищою, ніж зазвичай. Навіть якщо через відключення електроенергії споживання загалом за місяць знизилося. Але у тих, хто передає показання вчасно, реальне споживання зараз зменшилося», - додав представник Yasno.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

У Кривому Розі чоловік обікрав депо Укрзалізниці;

У Кам'янському затримали колаборантку;

Водія затисло в автівці: на Дніпропетровщині зіткнулися два легковики;

2023-01-30 13:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин