Війна в Україні
Відключення світла в Україні триватимуть весь опалювальний сезон

Відключення світла в Україні триватимуть весь опалювальний сезон

Блекаут в Україні можливий лише в теорії. Таку думку висловив міністр енергетики України Герман Галущенко, повідомляє прес-служба Міненерго.

«Наша енергосистема протягом майже 3 місяців працює під постійними систематичними обстрілами. Тому вже є набір технічних рішень, щоб забезпечити стабільність її роботи. Це стосується і генерації, і передачі електроенергії. Впевнений, що система втримається і надалі при подальших можливих ударах», - зазначив міністр в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За словами Германа Галущенка, через значні ушкодження як генерації, так і систем передачі електроенергії, до кінця опалювального сезону доведеться застосовувати графіки обмеження електропостачання. Проте вони мають бути контрольованими.

«Основна наша мета – зробити, щоб відключення були плановими і прогнозованими, щоб споживачі чітко розуміли, коли буде відключено електроенергію, а оператори систем розподілу – дотримувались графіків відключень», - зазначив Герман Галущенко.

Він наголосив, що зараз відбувається постійний моніторинг за дотриманням цих графіків, який проводять НКРЕКП, Держенергонагляд, Служба безпеки України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Погоня через усе місто, дрифт та стрілянина на території храму: усі подробиці про затримання водійки у Дніпрі;

В Україні з обігу виведуть 5, 10, 20 та 100 гривень: деталі;

У Новомосковську дідусь збив жінку на пішохідному переході;

2023-01-03 15:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин