Блог Права Дарьи Аккерман
Видача банком зарплатної картки лише разом із кредитною. Чи це правомірно?

Видача банком зарплатної картки лише разом із кредитною. Чи це правомірно?

 

Доволі часто, під час видачі зарплатної або пенсійної картки, Банк  випускає Вам ще й кредитку та каже, що видача однієї картки без іншої не можлива. 
Та от, чи правомірні такі дії Банку?

Наполегливе пропонування своїх послуг - це ще не є порушенням прав клієнтів.
Проте, якщо Банк стверджує, що не зможе видати зарплатну або пенсійну картку без кредитної – це не правда і чинним законодавством такі дії заборонені. Згідно ст. 55 ЗУ "Про банки і банківську діяльність" банкам забороняється вимагати від клієнта придбання будь-яких товарів чи послуг від банку або від спорідненої чи пов'язаної особи банку як обов'язкову умову надання банківських послуг. А отже, споживач має повне право відмовитися від кредитної картки та отримати лише ту, яка йому необхідна.

Тому, майте на увазі. Якщо Банк видає кредитну картку разом із зарплатною, або включає страховку конкретного страховика під час отримання кредиту (іншого, а не того, у якого клієнт бажає застрахуватись), або Банк продає страховку від нещасних випадків під час обміну валюти, або Банк без отримання згоди підключає платну послугу sms-інформування - це все додаткові послуги, від яких клієнт має повне право відмовитись.

Звертаємо увагу. Якщо Вам не вдасться домовитись із банком і вищезазначені послуги Вам все ж таки нав'яжуть - звертайтесь за допомогою до Національного Банку України.

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

 

2020-09-07 15:01:00
true
Відео Дня









Архів Новин