Економіка Політика
Верховна Рада повернула акцизи на пальне

Верховна Рада повернула акцизи на пальне

У другому читанні Верховна Рада України проголосувала законопроєкти про часткове повернення акцизів на бензин, дизпаливо та скраплений газ. Це зроблено з метою фінансування ремонту доріг.

Про це повідомив народний депутат, перший заступник керівника парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму Telegram.

За внесення змін щодо пального на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану свої голоси віддали 255 народних обранців.

Акциз на автогаз пропонується встановити на рівні €52/1000 л, на бензин та дизель — €100 євро/1000 л. Наразі акцизи на паливо встановлені на рівні €0/1000 л. ПДВ на всі види палива залишається на рівні 7%.

Пільга для Міноборони на період воєнного та надзвичайного стану (не пізніше 1 липня 2023 р.) на пальне для потреб ЗСУ залишається на рівні €0 /1000 л.

Парламент України дозволив використовувати кошти, що надходитимуть від акцизів на паливо у Дорожній фонд, на ремонт і відновлення доріг. За це проголосували 269 нардепів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Загинув 65-річний працівник готелю: Подробиці ранкового удару 9-ма ракетами по Запоріжжю;

В Дніпрі патрульні затримали мешканця Запоріжжя, що пограбував ексзавкафедрою гірничого університету;

У Кривому Розі поліцейські подбали про дітей, мама яких зловживає алкоголем.

2022-09-22 20:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин