Події
В Україні змінили правила виїзду за кордон з дітьми

В Україні змінили правила виїзду за кордон з дітьми

Із 23 травня змінилися правила виїзду дітей за кордон з третіми особами. Заяви про надання дозволу на тимчасовий виїзд дитини за кордон у супроводі третіх осіб, видані без використання спеціальних бланків нотаріальних документів на білих аркушах паперу та посвідчені нотаріусом, видані після 23 травня, – недійсні.

«Якщо ви плануєте відправити свою дитину за кордон на відпочинок та оздоровлення у супроводі третіх осіб – врахуйте, що вказані бланки, які видані після 23 травня є недійсними. Також бланки, які отримані до 23 травня, у разі сумніву щодо їх дійсності можуть бути перевірені прикордонниками шляхом отримання довідки про підтвердження або спростування посвідчення нотаріусом такої довіреності, що в свою чергу передбачає відмову в перетинанні державного кордону до моменту отримання підтвердження від нотаріуса», – роз’яснили у Держприкордонслужбі.

Зміни щодо правил перетину кордону внесені Постановою Кабміну № 469, яка була ухвалена 9 травня і набула чинності 23 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Перші результати нових правил: українці провалюють водійські іспити;

Кількість жертв удару РФ по Кривому Рогу зросла до 12: у лікарні помер постраждалий;

Вирубали дерев на 1,8 млн грн: на Запоріжжі прокурори стягнули з лісогосподарського підприємства збитки, заподіяні довкіллю.

2023-06-14 13:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин