Події Технології
В Україні запроваджено електронні бланки обов’язкового технічного контролю транспортних засобів

В Україні запроваджено електронні бланки обов’язкового технічного контролю транспортних засобів

Попри війну, в Україні триває діджиталізація. Зокрема, запроваджено електронні бланки обов’язкового технічного контролю транспортних засобів. Ці зміни були прийняті Постановою КМУ № 514 від 19 травня 2023 року та набули чинності 25 серпня. 

Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС.

«Тепер під час перевірки транспортного засобу суб’єктами господарювання, які проводять його технічний контроль буде проводитися не лише фотофіксація процесу, а й відеофіксація», – йдеться у повідомленні.

Так, фіксація всього процесу перевірки конструкції та техконтролю ТЗ буде здійснюватися за допомогою відеозйомки, унеможливить фіктивне проходження та підробку протоколу.

«Відеофіксація процесу перевірки транспортного засобу почне функціонувати через шість місяців після припинення чи скасування дії воєнного стану», – наголосили у Центрі.

В е-протоколі обов'язкового техконтролю міститиметься вся необхідна інформація про проходження технічного контролю, включаючи дату, час і результати перевірки.

«Електронна копія протоколу є дійсним документом, який засвідчує позитивні результати перевірки відповідності автомобіля вимогам безпеки та технічного стану», – йдеться у повідомленні.

Завдяки е-протоколу процес отримання документів стає більш зручним та ефективним. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

33 займання протягом доби: знов палають екосистеми Дніпропетровщини;

Патрульні Дніпра затримали ймовірних крадіїв кабелю;

Стрибнув зі скелі у воду та зник із поля зору друзів: у Запорізькому районі рятувальники дістали з води тіло хлопця.

2023-08-28 11:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин