В Україні розпочався сезон холери: як уникнути зараження
З 1 червня в Україні розпочався сезон гострої діарейної інфекції — холери, яка виникає після вживання харчових продуктів або води. Якщо вчасно не звернутися до лікаря, хвороба може призвести до зневоднення та смерті.
У Міністерстві охорони здоров’я України дали рекомендації, як уникнути захворювання:
не купуйте харчові продукти, зокрема рибу, у місцях стихійної торгівлі;
не купайтеся та не ловіть рибу у забруднених водоймах;
дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед їжею, після відвідування туалету та вулиці;
вживайте чисту воду, бажано бутильовану. Кип'ятіння води вбиває холерні вібріони вже через 1 хвилину;
перед вживанням мийте овочі і фрукти чистою водою та обробляйте окропом;
ретельно готуйте їжу, проварюйте чи просмажуйте продукти перед вживанням.
Читайте також:
Побив знайомого до смерті: у Новомосковському районі поліцейські затримали 43-річного чоловіка;
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про автоматичне економічне бронювання: що відомо;
Жителька Кривого Рогу заплатить штраф за антисемітські дописи у Facebook