Життя
В Україні розпочався сезон холери: як уникнути зараження

В Україні розпочався сезон холери: як уникнути зараження

З 1 червня в Україні розпочався сезон гострої діарейної інфекції — холери, яка виникає після вживання харчових продуктів або води. Якщо вчасно не звернутися до лікаря, хвороба може призвести до зневоднення та смерті.

У Міністерстві охорони здоров’я України дали рекомендації, як уникнути захворювання:

  • не купуйте харчові продукти, зокрема рибу, у місцях стихійної торгівлі;

  • не купайтеся та не ловіть рибу у забруднених водоймах;

  • дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед їжею, після відвідування туалету та вулиці;

  • вживайте чисту воду, бажано бутильовану. Кип'ятіння води вбиває холерні вібріони вже через 1 хвилину;

  • перед вживанням мийте овочі і фрукти чистою водою та обробляйте окропом;

  • ретельно готуйте їжу, проварюйте чи просмажуйте продукти перед вживанням.

Читайте також:

Побив знайомого до смерті: у Новомосковському районі поліцейські затримали 43-річного чоловіка;

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про автоматичне економічне бронювання: що відомо;

Жителька Кривого Рогу заплатить штраф за антисемітські дописи у Facebook

2024-06-03 15:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин