Події
В Україні розпочали серійне виробництво українського аналога «шахедів»

В Україні розпочали серійне виробництво українського аналога «шахедів»

Концерн «Укроборонпром» почав серійне виробництво аналога дронів-камікадзе «Shahed», що здатні літати на 1000 кілометрів. Їх вже замовляють Сили оборони для своїх операцій.

Про це повідомив генеральний директор «Укроборонпрому» Герман Сметанін.

«В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог “шахеда”, а є і більш потужні моделі, бо «Shahed» так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками», – зазначив Сметанін.

Про розробку дрона-камікадзе, який здатен літати на 1000 км, стало відомо ще рік тому. На той час виріб знаходився на стадії випробування.

Крім того, на потужностях «Укроборонпрому» розгорнули ліцензійне виробництво трьох моделей FPV-дронів приватних компаній. 

«FPV-дронів зараз потрібно дуже багато. Ми допомагаємо приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Підписали ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей. У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти і ми виробляємо. Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається», – розповів Сметанін.

Читайте також:

На Дніпропетровщині зафіксували понад три десятки випадків вірусного гепатиту А;

Невдала крадіжка: поліцейські Дніпра затримали групу квартирних злодіїв;

Воєнний стан та мобілізацію знову продовжать: Володимир Зеленський подав до Ради проєкти законів

2023-11-06 17:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин