Події Життя
В Україні пропонують відмінити скандальний електронний рецепт на ліки: петиція

В Україні пропонують відмінити скандальний електронний рецепт на ліки: петиція

На сайті петицій до президента України з’явилося звернення з вимогою скасувати електронний рецепт на низку ліків, який був введений з початку квітня.

«Під обов'язковий рецепт потрапляють групи препаратів, що в тому числі, використовуються при екстрених випадках загрози здоров'ю і життю людини, а саме, препарати для екстреної контрацепції (гормональні, постинор), так і для зняття, наприклад, важкого, алергічного приступу, де час іде на хвилини (дексаметазон), або людина помирає. Фізично, у обидвох випадках, людина не зможе придбати рецепт заздалегідь або день у день, адже це препарати саме екстреної допомоги (час іде на хвилини)», - зазначається у тексті петиції.

Автор зауважує, що введення обов'язкового рецепту порушує права людей на своєчасну, медичну допомогу, а також чинить репродуктивне насилля щодо жінок, що постраждали, наприклад, від зґвалтування.

«Також багато жінок виступили з проханням відмінити обов'язковий рецепт на знеболювальні препарати з діючою речовиною «німесулід», адже тільки цей препарат допомагає їм, навіть після консультації з лікарем-гінекологом і виключенням захворювань, від негативних наслідків перших днів менструального циклу, а саме, болей, що заважають звичному способу життя, а також нудотою, блюванням, втратою свідомості від інтенсивності болю.

Прошу Вас терміново звернутися до Міністерства Охорони Здоров'я України з обґрунтованим проханням відмінити обов'язковий рецепт на дані групи препаратів, адже це порушує одразу низку людських прав і становить пряму загрозу життю людей», - резюмує автор.

Станом на 10:00 5 квітня петицію підписали 705 осіб. Аби її розглянув президент, потрібно зібрати 25 тисяч підписів. Проголосувати можна тут

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

У місті Апостолове затримали раніше судимого чоловіка за підозрою у вбивстві: деталі;

Зливав дані про переміщення українських військових: на Дніпропетровщині затримали зрадника;

У Кривому Розі затримали шахрая, що обкрадав містян за допомогою банкоматів;

2023-04-05 10:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин