Події
В Україні обмежать використання безпілотників

В Україні обмежать використання безпілотників

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який обмежує використання безпілотників в Україні та надає додаткові повноваження правоохоронцям.

  • Закон передбачає заборону будь-яких польотів БПЛА над прикордонною смугою, пунктами пропуску (пунктами контролю) через державний кордон України та контрольними пунктами в’їзду-виїзду, об’єктами Держприкордонслужби. Пізніше Кабмін повинен встановити виключення з цього правила. 
  • Поліцейські, СБУ та Нацгарадія будуть виявляти та припиняти порушення порядку та правил використання повітряного простору України безпілотниками. Іншими словами, такі БПЛА будуть збивати.
  • Закон легалізує використання безпілотників СБУ та поліцією, причому не тільки повітряних, а й тих, що рухаються по поверхні води або під нею, у тому числі дистанційно керованих.
  • Скасовується необхідність реєстрації у Держреєстрі цивільних повітряних суден безпілотників, максимальна злітна вага яких не перевищує 20 кілограмів і які використовуються в освітньому процесі для здобуття позашкільної освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Не міг самостійно пересуватися: запорізькі рятувальники надали допомогу травмованому чоловіку;

Патрульні Дніпра затримали двох водіїв у нетверезому стані;

На Запоріжжі судитимуть ще 4 експравоохоронців, які поповнили лави окупаційної «поліції» Мелітополя.

2023-08-01 13:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин