Життя Події
В Україні можуть заборонити продаж тютюну і алкоголю за готівку та підвищити ціни

В Україні можуть заборонити продаж тютюну і алкоголю за готівку та підвищити ціни

Офіс президента пропонує заборонити купівлю сигарет та алкоголю за готівку. За даними посадовців частка нелегального обігу тютюнових виробів сягає 30%, алкогольних напоїв - ще більше. Введення електронного акцизу ускладнить життя виробникам та продавцям нелегальної продукції.

Замість устарілих акцизних марок планують запровадити QR-коди, просканувавши які кожен покупець зможе дізнатися де була вироблена продукція. Крім того, споживач зможе дізнатися чи сплачені податки за цей товар.

Про це повідомив заступник керівника ОП Ростислав Шурма.

«Цей же ж акциз, в кінці кінців, платить споживач. Якщо є умовна вартість пачки сигарет у 70 грн, то ми розуміємо, що майже 50 з них це є акциз. Якщо зі споживача беруть ці 50 грн, але вони надходять не в бюджет, а йдуть в кишеню контрафактних виробників то, я думаю, у будь-якого громадянина буде надзвичайно велике запитання», - зазначив Шурма.

Крім того, заступник керівника ОП додав, що водночас планується підвищити ставки акцизного податку на тютюнові вироби, алкоголь та пальне до середніх європейських рівнів.

«Один із компенсаторів, які ми передбачаємо, – це підвищення оподаткування шкідливого споживання. Що таке шкідливе споживання? Це тютюн, алкоголь і викопне паливо. У межах цієї реформи ми будемо приводити акцизні ставки податків до середніх європейських рівнів», – сказав Шурма.

Читайте також:

Обіймав тіло загиблої дружини в калюжі крові: деталі подружньої сварки з летальною кінцівкою;

«Логіка правосуддя в нашій країні викликає подив», - Загід Краснов висловив обурення щодо роботи Вищого антикорупційного суда України;

У Дніпрі затримали водія з підробленими правами під час комендантської години

2023-01-25 20:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин