Війна в Україні Економіка
В Україні конфіскували 22 білоруські цистерни з дизельним паливом

В Україні конфіскували 22 білоруські цистерни з дизельним паливом

У лютому 2022 року білоруські вагони з паливом були залишені на шляху проходження російських військ у Чернігівській області. Наразі ці вагони перейдуть у власність «Української залізниці».

Про це повідомляє «Флагшток».

Склад із 51 цистерни з 3000 тонн дизельного палива пройшов через білорусько-український кордон 23 лютого і вирушив на розмитнення до Сновська (колишній Щорс). Через 3 дні поїзд приїхав на станцію Низківка у селі Воловики Чернігівської області. Вагони з паливом були просто відчеплені від тепловоза та залишені на станції.

Місцеві жителі припустили, що доставка на станцію вагонів з паливом була зроблена для дозаправки російської військової техніки, що знаходиться поблизу, і передали інформацію українським військовим. 26 лютого ЗСУ завдали удару по цистернах з використанням безпілотників «Байрактар». Вагони з паливом горіли у трьох місцях протягом тижня. Після пожежі паливо, що залишилося, було злито в землю місцевими жителями.

Зараз на коліях продовжує стояти 22 цистерни. У квітні вагони були передані в українське Державне бюро розслідувань у рамках кримінальної справи за допомогу державі-агресору та зловживання владою. За даними слідства, працівники митної служби України та керівники трьох українських фірм вступили в злочинну змову з російськими військовими з метою забезпечення російської армії паливом.

У серпні рішенням Печерського суду цистерни було передано на збереження Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. У рішенні суду також йдеться про те, що вагони мають бути передані у власність «Української залізниці».

Читайте також: Кам’янчани здобули перемогу на Чемпіонаті України з пара-армрестлінгу;

Біля села Терпіння Запорізької області ЗСУ знищили велику базу росіян;

Графіки не працюють: на Дніпропетровщині діють екстрені відключення електроенергії;

В Запоріжжі поліцейські знайшли маріхуану у домашнього насильника.

2022-12-03 14:53:00
true
Відео Дня









Архів Новин