Спорт Політика
«В «такому» НОКу не можу собі дозволити затриматися надовго»: Жан Беленюк слідом за Шевченком попросив виключити його зі складу НОК

«В «такому» НОКу не можу собі дозволити затриматися надовго»: Жан Беленюк слідом за Шевченком попросив виключити його зі складу НОК

Олімпійський чемпіон та народний депутат Верховної Ради від фракції «Слуга Народу» Жан Беленюк написав заяву з проханням виключити його зі складу Національного олімпійського комітету України.

Про це пише «Громадське» з посиланням на пост Беленюка в ФБ.

«В такому НОК не можу собі дозволити затриматися надовго. Пояснення в першому коментарі», — написав Беленюк і додав фото своєї заяви.

Пояснюючи свою позицію, Беленюк прикріпив пост футболіста Романа Зозулі, в якому той розкритикував 22-х членів НОК. Зокрема, за колишнє членство в «Партії регіонів» чи «Опозиційній платформі — За життя».

Нагадаємо, що Беленюк претендував на посаду президента комітету, проте за підсумками виборів 17 листопада новим очільником НОК став міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Тоді ж на Генасамблеї НОК обрали нових членів Національного олімпійського комітету на період 2022-2026 років. Новий склад комітету розкритикувала громадськість. Екстренер збірної України з футболу Андрій Шевченко, якого теж обрали до складу НОК, заявив, що не входитиме туди, бо не згоден із новим складом комітету.

Після цього депутати від колишньої ОПЗЖ Григорій Суркіс та Нестор Шуфрич, яких критикували чи не найбільше, написали заяви про виключення зі складу комітету. Виконком НОК прийняв відставку Шуфрича та Суркіса, а також депутата від «Батьківщини» Андрія Кожем'якіна.

Очільник НОК Гутцайт розповів, що вони з Андрієм Шевченком мають незабаром обговорити питання щодо його подальшої роботи в комітеті.

Читайте також: Парастрільці з Кам’янського та Миколаївки стали бронзовими призерами чемпіонату світу;

Кікбоксери з Павлограду та Новомосковська стали призерами чемпіонату Європи з кікбоксінгу WAKO;

Андрій Шевченко відмовився від посади віце-президента НОК;

Після 17-річного головування Бубки: НОК України очолив Вадим Гутцайт.

2022-11-22 09:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин