Війна в Україні Технології Політика
Уряд пропонує спати вдень, а працювати вночі: які зміни можуть очікувати робітничі професії

Уряд пропонує спати вдень, а працювати вночі: які зміни можуть очікувати робітничі професії

У звʼязку із атаками військових РФ на критичну інфраструктуру, енергосистема України зазнала значних ушкоджень. Тож, сподіватись на стабілізацію енергосистеми не варто аж до весни. Уряд рекомендує громадянам економити електроенергію та прийняти обмеження. Проте, для деяких галузей промисловості електрика надваждила для стабільної роботи.

У звʼязку із вищесказаним, кабінет міністрів пропонує змінити роботу на нічну, замість денної. Про це на засіданні уряду повідомив Денис Шмигаль.

Наразі триває розробка черговості відновлення електроенергії. Першими йдуть об'єкти боєздатності армії та критична інфраструктура. Промисловість - третя в черзі.

Шмигаль зазначив, що бізнес може бути не згоден із такою черговістю. При цьому, триває розробка рекомендацій для промисловості. Наприклад - основна робота випадатиме на нічні зміни.

Все тому, що вночі знижується енергоспоживання. Вивільняється велика кількість енергії, яку могли б взяти підприємства промислового сектору. Так можна зберегти обсяги виробництва і не перевантажити енергосистему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Поцупив товари в магазині: Поліція Запоріжжя розшукує чоловіка за скоєння крадіжки;

Прикордонники на Одещині затримали ухилянта з Дніпра, який тікав від призову за 6 тис. доларів;

В одному з кар’єрів Кривого Рога виявили тіла зниклих 6-річного та 8-річного хлопчиків.

2022-12-11 20:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин