Події Життя
Українці отримають виплати до Дня Незалежності: подробиці

Українці отримають виплати до Дня Незалежності: подробиці

21 липня Кабмін ухвалив постанову, якою передбачається виплата разової грошової допомоги окремим категоріям українців до Дня Незалежності України.

Розмір виплат коливатиметься від 450 до 3100 гривень.

  • Особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин отримають: I групи ‒ 3 100 грн; II групи ‒ 2 900 грн; III групи ‒ 2 700 грн.
  • Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися в зазначених місцях ‒ 1 000 грн.
  • Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною –  3 100 грн.
  • Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, статус яким установлено згідно з п. 1 ст. 10 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге – 650 грн.
  • Члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України – 1 000 грн.
  • Учасники війни та колишні в’язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, особи, яких було насильно вивезено на примусові роботи, діти партизанів, підпільників та інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога ‒ 450 грн.
  • Особи з інвалідністю внаслідок війни отримають:

I групи – 3 100 грн.

II групи –  2 900 грн.

III групи – 2 700 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У центрі Дніпра чоловік стрибнув з мосту та впав на дорогу: подробиці;

У Дніпрі конфлікт між чоловіками закінчився вбивством: поліція затримала підозрюваного;

У Дніпрі пропонують змінити маршрут автобуса №125: як проголосувати.

2023-07-26 11:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин