Війна в Україні Події Життя Політика
Україна повернула додому ще 230 воїнів

Україна повернула додому ще 230 воїнів

Сьогодні, 3 січня, відбувся черговий обмін полоненими. Цього разу додому вдалося повернути 230 українських воїнів.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

«Повертаємо своїх! 230 українських воїнів удома!

Яке щастя повідомити, що сьогодні, 3 січня, радісна звістка облетить всю Україну, адже додому повертаються захисники, які тривалий час перебували у ворожому полоні.

Це захисники міста Маріуполь, острова Зміїний... Є оборонці, які були на заводі "Азовсталь". Це воїни ЗСУ, ДПСУ, Нацгвардії, територіальної оборони...

2024 рік дав старт 49-му обміну. І нині вже 2828 захисників удома!

Вітаємо оборонців на Батьківщині! Далі на них чекає медичний огляд, допомога з відновленням документів, карток та реабілітація.

Вкотре декларуємо, що Україна прагне повернути усіх своїх громадян додому і продовжує працювати заради цього! Дякуємо тим громадянам та членам родин полонених і безвісти зниклих, які вірять у державу і плекають надію на повернення своїх героїв. Дякуємо й державним органам, а саме Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими та Об'єднаному центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, незаконно позбавлених волі осіб внаслідок агресії проти України при СБУ за спільну роботу.

Надалі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими і всі його представники працюватимуть над тим, щоб репатріації відбувалися!», - зазначив  Лубінець у своєму дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
2024-01-03 20:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин