Війна в Україні Життя Політика
Україна готова до опалювального сезону на 60%

Україна готова до опалювального сезону на 60%

Україна готова до опалювального сезону на 60%. Стан готовності житлових будинків до опалювального сезону – 56%, мереж – 57%, об’єктів теплопостачання – 58%.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як зазначив премʼєр-міністр, 141 об’єкт теплопостачання відремонтовано. Відновлено дві ТЕЦ, які постраждали від обстрілів. Створюється резервний запас обладнання на випадок пошкодження інфраструктури в опалювальний сезон. Загалом Уряд виділив на ці потреби 1,4 млрд гривень.

«Разом із Міністром енергетики відвідали одне з енергогенеруючих підприємств державного «Центренерго». Підготовчі роботи до опалювального сезону там ведуться. Один із ключових аспектів підготовки – це накопичення енергоресурсів. 1,8 млн тонн вугілля вже є. На початок опалювального сезону має бути 2,5 млн тонн».

Премʼєр також звернувся до Міністра енергетики із прохання тримати це питання на «особистому контролі».

Шмигаль відзначив, що вже закачано 12,1 млрд куб.м газу. План міністерства енергетики – 19 млрд куб. метрів на опалювальний сезон. Такий план передбачає можливість використання 2,6 млрд кубічних метрів газу для потреб ТЕС і ТЕЦ у разі реалізації різноманітних військових сценаріїв.

«Енергетична система працювала і працює стабільно. Експорт електроенергії в Європу продовжується, що дає змогу, зокрема, не підвищувати тарифи для населення», – розповів Шмигаль.

Читайте також: Поліцейський з Дніпропетровської області врятував з-під обстрілів понад 4 тисячі людей;

2022-08-06 14:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин