Життя
ТТН на ялинку: Держекоінспекція закликає купувати легальні новорічні ялинки, аби підтримати державні лісові господарства

ТТН на ялинку: Держекоінспекція закликає купувати легальні новорічні ялинки, аби підтримати державні лісові господарства

При покупці та виборі новорічної красуні ви маєте право попросити продавця показати документи, які підтверджують легальність дерева, а саме: товарно-транспортну накладну, де має бути чітко зазначена порода дерева, яке ви купуєте, наприклад: сосна, ялина тощо.

Про це повідомляє Держекоінспекція.

«Віднедавна по всій Україні запрацювали ялинкові базари. Однак, окрім офіційних місць збуту, де продавці пропонують сертифіковані ялинки, які зареєстровані в електронній системі обігу деревини та заготовлені відповідно до встановленого законом порядку на державних лісових підприємствах, з’являються точку збуту новорічних красунь, які були незаконно зрубані», - пише пресслужба відомства.

Наявність етикетки або пластмасової бірки зі штрих-кодом та ідентифікаційним номером на дереві також є однією з ознак легальності збуту. За необхідності можна просканувати код та звірити його в базі на сайті системи Лісогосподарського інформаційно-аналітичного центру.

Цього року, як завжди, Держекоінспекція спільно з поліцією проводитиме рейди по ялинкових ринках з метою виявлення порушень та проведення профілактичної роботи серед населення.

За порушення порядку придбання чи збуту об'єктів рослинного світу ст. 88-1 КУпАП передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від 510 грн. до 1700 грн. з конфіскацією об'єктів рослинного світу чи без неї. Ця норма розповсюджується як на продавця, так і покупця.

Читайте також: Шалені перегони: В Дніпрі громадяни переслідували п'яного водія з Краснопілля до Тополя-2;

2022-12-19 14:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин