Життя
Третій випадок віспи мавп в Україні: ті, хто має підозру, повинні бути в масках та рукавичках

Третій випадок віспи мавп в Україні: ті, хто має підозру, повинні бути в масках та рукавичках

В Україні офіційно зафіксовано третій випадок захворювання на віспу мавп. Таку інформацію надав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. Про це повідомляють у прес-службі МОЗ.

 «Всі троє пацієнтів мають легкий перебіг захворювання, за кордоном не перебували та, за попередніми даними, не мали контактів із хворими. Також наразі немає підтвердження, що ці випадки є пов'язаними між собою. Разом з тим, ризик поширення цього захворювання серед більшої кількості людей – наразі низький», – зазначив Кузін.

Фахівці можуть провести 5 тисяч ПЛР-досліджень. У кожній області на рівні місцевих центрів контролю та профілактики хвороб є така змога. МОЗ провело інструктаж у випадку підозри на віспу мавп.

 «У випадку, якщо людина спостерігає в себе симптоми схожі симптоми: висипку у вигляді пухирців, зокрема на обличчі, температуру, головний біль тощо, звертайтесь за медичною допомогою, використовуючи засоби протиепідемічного захисту (захисну маску, рукавички тощо), щоб не заразити інших», – підсумував Ігор Кузін. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Частково перекриють дорогу: В Запоріжжі 24 вересня починається ремонт Дніпровської ГЕС;

Амур-Нижньодніпровський суд Дніпра виніс вирок мародеру з Сєвєродонецька;

У Дніпрі на Січеславській набережній збили дівчину: потрібна допомога свідків;

 

2022-09-23 13:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин