Економіка
Тарифи на воду та каналізацію в Україні не зростуть: НКРЕКП скасувала своє рішення

Тарифи на воду та каналізацію в Україні не зростуть: НКРЕКП скасувала своє рішення

У п'ятницю, 30 грудня, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала постанову про підвищення цін на водопостачання, яку прийняла раніше.

Як повідомляє «Фокус», це рішення ухвалено під час засідання комісії, яке транслювалось на Youtube-каналі НКРЕКП.

За словами голови НКРЕКП Констятина Ущаповського, після рішення про підвищення тарифів з'ясувалося, що багато членів комісії по-різному зрозуміли рішення, за які зрештою проголосували.

Зазначається, що проекти рішень щодо нових тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення відправлені на доопрацювання.

«Після рішення про підвищення тарифів з'ясувалося, що через велику кількість зауважень та пропозицій до проєкту рішень, тривалого їх обговорення, започаткування повітряної тривоги, рішення, які були запропоновані для голосування, члени комісії зрозуміли по-різному і, відповідно, голосували за різні проекти», – пояснив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський під час засідання Комісії.

При цьому він зазначив, що сама пропозиція про нові тарифи суттєво відрізняється від проекту, раніше оприлюдненого на сайті НКРЕКП.

«Тому при оформленні виникли непорозуміння щодо розмірів та структури цих тарифів», – наголосив Ущаповський.

Нагадаємо, підвищити тарифи на воду в Україні збиралися вже з 1 січня 2023 року. Передбачалося, що оплата за водопостачання та водовідведення для українців подорожчає в середньому на 10%. Водночас НКРЕКП хотіла затвердити одразу два підвищення тарифів на воду — з 1 січня та з 1 липня. Проте рішення щодо підвищення тарифів на воду в літній період відклали.

Читайте також: Зона для родин з дітьми, кухня, душ та автономне опалення: у Кам'янському працює багатокімнатний Пункт незламності;

У Кам'янському чоловік вбив батька;

Стало відомо, як працюватиме транспорт в Дніпрі у новорічну ніч;

30 ворожих снарядів за ніч: ситуація в Дніпропетровській області станом на ранок 30 грудня.

2023-01-01 10:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин