Економіка Життя Політика
Тарифи на електроенергію можуть переглянути найближчим часом

Тарифи на електроенергію можуть переглянути найближчим часом

Кабмін продовжив дію спеціального періоду за пільговими цінами на електроенергію до 30 квітня 2023 року. Після цього тарифи можуть підняти, робити це планують у кілька етапів.

Про це повідомляє Знай.UA.

В уряді активно тривають дискусії щодо перегляду тарифів на електроенергію для населення. Відомо, що вже існує кілька концепцій, але поки що невідомо, яку вирішать втілити в життя.

За однією з версій, тарифи на світ можуть підвищити в кілька етапів. Перший етап може відбутися вже у травні, адже тарифи, що діють, згідно з рішенням Кабміну, залишаються актуальними до 30 квітня.

За оцінками експертів, кінцева вартість електроенергії для побутових споживачів може піднятися до 5,5 гривні за кВт*годину. Але натомість підкреслюється, що цього не буде достатньо для покриття всіх потреб енергетиків, оскільки ринкова вартість електроенергії становить 7 гривень за кВт*годину.

Джерело в Кабміні інформує, що в Україні можуть реалізувати механізм із поділом споживачів. Усього буде дві категорії: ті, хто споживає до 1000 кВт*год щомісяця і ті, хто використовує більше електроенергії.

Передбачається, що заможні українці, які споживають понад 1000 кВт*годину, щомісяця платитимуть за тарифом, наближеним до ринкового - близько 6-6,2 гривні за кВт*годину. З другою категорією поки що не визначилися, але розглядається варіант підняти тарифи на 30-40% або залишити їх на чинному рівні.

Читайте також: 

Дніпропетровщина – лідер за смертністю від серцево-судинних захворювань через низьку інформованість населення;

В Дніпропетровській області найвищий рівень смертності від серцево-судинних хвороб серед людей віком 30-69 років;

Дніпропетровщина бʼє на сполох: кількість хворих на туберкульоз найвища в Україні.

2023-04-15 10:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин