Блог Права Дарьи Аккерман
Свідоцтво про народження можна отримати поштою

Свідоцтво про народження можна отримати поштою

 

Замовити доставку свідоцтва про народження відтепер можна Укрпоштою. Послуга доступна для всіх батьків новонароджених, які отримують послугу єМалятко. Це дуже зручно.

Тепер отримати свідоцтво про народження можна взагалі без відвідування жодних установ, а в поштовому відділенні (вартість послуги – 46 грн.) або ж кур’єром додому (вартість послуги – 66 грн). Оплата готівкою здійснюється при отриманні замовлення. Терміни доставки — до 2-х днів у межах області та до 3-х днів у межах України з моменту оформлення свідоцтва у відділі ДРАЦС.

Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив: “Ціль Мінцифри — комфорт та безпека кожного українця з перших хвилин життя. У жовтні минулого року ми запустили комплексну послугу єМалятко і нею скористалися понад 125 тисяч українців. Сьогодні разом з партнерами запускаємо першу в історії України доставку державних документів і робимо послуги для батьків ще зручнішими. Відтепер не потрібно стояти в чергах, ходити по держустановах, кур’єр доставить свідоцтво про народження одразу до дверей. Ціль Мінцифри — зробити всі держпослуги такими самими швидкими та комфортними”

єМалятко — комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини. Серед основних — реєстрація дитини, оформлення допомоги при народженні, допомоги на дітей із багатодітних родин тощо. Отримання послуг за однією заявою позбавляє громадян відвідування установ, заповнення документів, витрати безліч годин на ці відвідини та оформлення.

Реєстрація народження за допомогою єМалятко — це:

  • зручно. За допомогою єМалятко можна замовити усі потрібні послуги для немовляти у зручний час та у зручному місці. До електронної заяви потрібно лише внести дані про маму, тата і дитину, а навпроти — послуги, які хочете отримати, поставити галочку.
  • сучасно. Заяву єМалятко можна подати онлайн на порталі Дія. Більше не потрібно десятки різних заяв, робити ксерокопії документів та стояти у чергах.
  • швидко. Орієнтовний час заповнення заяви єМалятко — 20-30 хв, реєстрація народження відбувається протягом 1 робочого дня.
  • безпечно. Подана онлайн заява єМалятко допомагає не тільки заощадити час, а й не піддавати ризику своє здоров'я та здоров'я родини у час поширення Covid-19.

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

facebook: facebook.com/blogpravatg/

telegram:  t.me/blogprava (https://t.me/joinchat/AAAAAEnMoJNqjWUqOt_cAw)

 

 

2021-07-03 13:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин