Життя
Штраф – 3,5 тис. грн.: Від сьогодні і по 31 березня в Україні заборонено ловити щуку

Штраф – 3,5 тис. грн.: Від сьогодні і по 31 березня в Україні заборонено ловити щуку

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства з 15 лютого по 31 березня в Україні введена заборона на лов щуки. Цей вид прісноводних хижаків заборонили виловлювати задля успішного відновлення їх популяції.

Про це повідомляє Запорізький рибоохоронний патруль.

Термін нерестової заборони на вилов щуки поширюється не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності. Адже безпосередньому нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців. А особливої охорони її плідники потребують під час масових нерестових міграцій, протягом яких щука є дуже вразливою до вилову.

З 9 грудня 2022 року в Україні почали діяти нові правила любительського і спортивного рибальства. Вони враховують найкращі напрацювання країн ЄС, рекомендації профільних наукових установ України, пропозиції громадськості та інших стейкхолдерів.
За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація збитків за одну незаконно виловлену щуку становить 3 468 грн.

 

Читайте також: Жінка з Запоріжжя намагалася вивезти за кордон 17 кг наркотиків, сховавши їх у днищі авто;

15 лютого у Дніпрі пролунає вибух: подробиці;

2023-02-15 10:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин