Війна в Україні Події
Реєстр військовозобовʼязаних запрацює на повну силу: Верховна Рада ухвалила закон

Реєстр військовозобовʼязаних запрацює на повну силу: Верховна Рада ухвалила закон

Нещодавно в Україні повідомили про початок роботи Єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних «Оберіг». Тому він вже функціонує та постійно наповнюється інформацією.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №10062, яким вносяться зміни до низки нормативно-правових актів та розширюється функціонал Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (який, нагадаємо, законодавчо діє в Україні ще з 2022 року).

Отже, до Реєстру заноситимуть такі відомості, як:

  • персональні дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • службові дані призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • дані про потребу в комплектуванні особовим складом ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, крім інформації, що становить державну таємницю.

Документ передбачає передачу Міноборони даних про громадян віком від 17 до 60 років, які містяться у різних державних реєстрах – Податкової служби, МОЗ, Мін'юсту, МВС, ЦВК, Держміграційної служби та інших відомств.

Зокрема військове відомство отримає доступ до всіх персональних даних, а також відомостей про місце проживання (перебування), роботу, стан здоровʼя, виїзди за кордон, особисті номери телефонів і адреси електронної пошти та багато інших відомостей військовозобов’язаних (загалом 33 пункти).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Авто отримало значні механічні ушкодження: на виїзді з Дніпра зіткнулись Volkswagen та MINI;

Майже 418 мільйонів гривень боргу: кому у Дніпропетровській області відключать світло;

Перейменування Новомосковська: депутати знову не змогли обрати нову назву міста.

2024-01-17 11:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин