Життя
Президент України Зеленський, керівник «Укрпошти» та пес Патрон презентували нову благодійну марку

Президент України Зеленський, керівник «Укрпошти» та пес Патрон презентували нову благодійну марку

Сьогодні, 1 вересня, в школі Ірпіня (Київська обл.) Президент України Володимир Зеленський, генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смелянський та пес-сапер Патрон разом з першокласниками запустили марку «Пес Патрон». Вперше марки – благодійні. Частина коштів від продажу піде на машину для розмінування та притулки для тварин. Пес Патрон став талісманом українських рятувальників та символом спротиву.

Про це повідомив Ігор Смелянський.

«Протягом художніх конкурсів від «Укрпошти», окрім переможців, звісно, ми знайшли для себе багато українських талантів, з якими б хотіли співпрацювати. Олександр Нікітюк — один із них і 6 ілюстрацій про Патрона, то його рук творіння. Це не просто ілюстрації, це 6 дуже повчальних історій, які мають одну мету – привернути увагу до теми розмінування», - написав він.

За словами очільника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, нові поштові марки сьогодні урочисто погасили в Дніпрі та Кривому Розі.

«На поштовому аркуші – 8 епізодів з життя чотирилапого сапера. Будні пса-рятувальника, який допомагає шукати ворожі боєприпаси, відтворив український художник.

Марки про Патрона вже у продажу у міських поштових відділеннях, до кінця тижня з’являться і у селищних. В нашій області 35 тисяч таких марок. Для листів і по Україні, і за кордон», - написав Валентин Резніченко.

Аркуш містить 8 марок, які змальовують будні Патрона на службі у лавах ДСНС (і не тільки). Тираж - 1 млн. аркушів.

Читайте також: Попросив таксиста зупинитись та стрибнув з моста: спроба самогубства у Дніпрі;

2022-09-01 15:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин