Війна в Україні Економіка Політика
Попри війну, прильоти та відключення світла: Мінфін готує законопроект про скасування 2% податку та повернення 3-ї групи на довоєнні ставки

Попри війну, прильоти та відключення світла: Мінфін готує законопроект про скасування 2% податку та повернення 3-ї групи на довоєнні ставки

На початку повномасштабної війни влада дозволила українським компаніям перейти на спрощену систему оподаткування. Вони стали платити єдиний податок за зниженою ставкою – 2%. Це мало полегшити життя українському бізнесу, адже на долю підприємців випало доволі складне випробування – виживати та підтримувати свою країну в умовах воєнного стану.

Проте, 20 січня голова Комітету ВР з питань податкової політики Данило Гетманцев повідомив, що незабаром 2% податок скасують.

«Ми ввели 2% податок у березні, коли вся економіка перебувала в заціпенінні від шоку війни.

Податок став тим фактором, який, серед інших, оживив підприємства. Загалом на 2% перейшло 313 062 підприємців.

Надходження єдиного податку від юридичних осіб – платників третьої групи за 2022 рік становлять 6020 млн грн єдиного податку.

Сьогодні Мінфін готує законопроєкт щодо скасування 2% податку та повернення 3-ї групи оподаткування на довоєнні ставки з 1 липня», - зазначив Данило Гетманцев.

Всі розуміють, що бізнес в Україні і так знаходиться в умовах критичного виживання:  працювати неможливо через постійні відключення світла, ракетні прильоти та бойові дії. А тепер - ще й підвищення податків.

Невже, уряд намагається вбити ті залишки працюючого в воєнній Україні бізнесу? Багато підприємців через нелюдські умови ведення справ були вимушені перенести свої підприємства в інші регіони, а деякі – навіть за кордон. Тож тепер підприємців змушують переорієнтуватись на Польшу та інші країни Європи, в той час, коли вони могли б приносити користь своїй державі та платити зарплатню своїм працівникам тут, у рідній країні.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

В Дніпрі п’яний водій на «Acura RDX» в’їхав у стовп;

Сварився з бабусею: В Дніпрі п’яний чоловік ледь не втратив руку;

Медики врятували чоловіка, у якого була клінічна смерть.

2023-01-21 19:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин