Блог Права Дарьи Аккерман
Податкова відпустка для ФОП

Податкова відпустка для ФОП

 

Відповідно до п. 295.5. ст. 295 ПК України платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Оформити таку податкову відпустку можна, подавши відповідну заяву до податкової. Заяву складають у довільній формі, із обов'язковим зазначенням періоду відпустки. Заяву рекомендується подавати заздалегідь. 

Якщо підприємцем сплачено єдиний податок наперед, і у тому числі за період, у якому він бажає скористатись податковою відпусткою - такий податок буде враховано у наступні платежі. Але це також потрібно вказати у заяві.

Слід зазначити, що нормами законодавства передбачена тривалість відпустки календарний місяць, а тому якщо плануєте менше відпочивати і вказуєте про це у заяві -підстав для податкової відпустки і звільнення від сплати єдиного податку не буде. 

Варто також розуміти, що така податкова відпустка не накопичується і не переноситься, як у трудовому законодавстві. Якщо підприємець не використав своє право на звільнення від сплати єдиного податку на період відпустки у минулому році, у новому році - це вже нова податкова відпустка.

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВА БЛОГ ПРАВА

 

 

2020-12-15 15:01:00
true
Відео Дня









Архів Новин