Події
Перейменування вулиць: чи потрібно українцям змінювати документи після декомунізації

Перейменування вулиць: чи потрібно українцям змінювати документи після декомунізації

Під час перейменування вулиць, яке в Україні проводиться у зв'язку з декомунізацією, українцям не потрібно змінювати документи, які посвідчують особу.

Якщо у громадянина паспорт старого зразка (у вигляді книжечки) то при зміні назви вулиці ставити новий штамп про реєстрацію місця проживання не потрібно.

«Відповідно до Закону України відомості про зареєстроване місце проживання (перебування) / зняте із зареєстрованого місця проживання (перебування) особи під час здійснення органом реєстрації відповідної реєстраційної дії до документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, або документів, що посвідчують особу та підтверджують її спеціальний статус, не вносяться», - повідомили Кабміні.

Що ж стосується власників паспорта у вигляді ІD-картки, то для них документом підтвердження місця проживання є витяг із реєстру територіальної громади.

Для отримання витягу можна звернутися до органу реєстрації або центру надання адміністративних послуг, так і згенерувати його через застосунок «Дія», після проходження електронної ідентифікації та автентифікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Держава націоналізувала Дніпровський аеропорт Коломойського: подробиці;

Крав залізничні конструкції: правоохоронці Кривого Рогу встановили особу зловмисника;

Вчинив стрілянину та поранив містянина: у П'ятихатках затримали зловмисника.

2023-11-01 14:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин