Блог Права Дарьи Аккерман
Отримання ІПН в 14-18 років

Отримання ІПН в 14-18 років

Отримання ІПН в 14-18 років

 

 

Одночасно з першим оформленням id-паспорта у віці від 14 до 18 років можна автоматично отримати ідентифікаційний код (така можливість передбачена Постановою КМУ № 691). 

Щоб оформити ІПН разом з «Айді» паспортом в 14 років потрібно зареєструватися в Державному реєстрі фізосіб — платників податку. Однак, відповідно до Порядку надання комплексної послуги «єМалятко», така реєстрація здійснюється без необхідності заповнення облікової картки фізичної особи-платника податку. 

Для отримання ідентифікаційного податкового номера разом з біометричним паспортом в 14-річному віці необхідно підтвердити згоду дитини на присвоєння ІПН (для цього потрібно подати письмову заяву). Після отримання згоди Центр надання адміністративних послуг запитує інформацію з Єдиного державного демографічного реєстру, потім вносить її до Держреєстру фізичних осіб-платників податку і привласнює дитині ідентифікаційний код (цей номер записується на електронний чіп). Таким чином відбувається одночасне отримання ІПН і ID-карти.

З урахуванням норм чинного законодавства, оптимальний вік для отримання дитиною ІПН — 14 років (раніше ідентифікаційний податковий номер дитині зазвичай не потрібний).

 

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

 

 

2020-09-10 11:02:00
true
Відео Дня









Архів Новин