Блог Права Дарьи Аккерман
Оформленням допомоги при народженні дитини он-лайн

Оформленням допомоги при народженні дитини он-лайн

 

Відповідно до ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", право на допомогу при народженні дитини має один із батьків дитини (опікуну), який постійно проживає разом з дитиною.

Допомога батькам при народженні дитини призначається на підставі свідоцтва про народження дитини. Опікунам зазначена допомога призначається на підставі рішення про встановлення опіки.

У разі народження (встановлення опіки) двох і більше дітей допомога надається на кожну дитину.

Майте на увазі. Допомога при народженні дитини призначається за умови, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше дванадцяти місяців з дня народження дитини. В іншому випадку - право на допомогу втрачається.

Для оформлення допомоги он-лайн здійснюємо наступні кроки.
1️⃣ Якщо не маєте ЕЦП (електронного цифрового підпису), Вам необхідно його отримати. Доволі просто отримати його он-лайн у додатку Приват-24. Або можна звернутись до одного із кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг. Ідентифікуватись за допомогою ЕЦП.

2️⃣ Заповнити електронну форму заяви про призначення допомоги при народженні дитини через веб-сайт (https://e-services.msp.gov.ua/) Міністерства соціальної політики України та подати її.

3️⃣ Допомога  призначається не пізніше, ніж наступного робочого дня після отримання заяви органом соціального захисту  населення.

Довідково. Допомога при народженні дитини надається у  розмірі 41280,00 грн. Виплата здійснюється одноразово у сумі 10320,00 грн., решта суми виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами по 860,00 грн.

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВА БЛОГ ПРАВА

 

 

2021-02-10 11:01:00
true
Відео Дня









Архів Новин