Економіка
Обмін звичайних ламп розжарювання на світлодіодні: «Укрпошта» повідомила, як відбуватиметься обмін

Обмін звичайних ламп розжарювання на світлодіодні: «Укрпошта» повідомила, як відбуватиметься обмін

З кінця січня у відділеннях «Укрпошти» українці зможуть обміняти 5 звичайних ламп розжарювання на 5 світлодіодних. А вже з 16 січня люди можуть взяти участь у бета-тестуванні реєстрації обміну в застосунку «Дія». Після цього, наприкінці січня, процес обміну вже буде запущений по всій країні.

Про це повідомив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смелянський.

«Друзі, маємо унікальну можливість і допомогти енергетичному фронту нашій країни і заощадити собі кошти (такого майже не буває – або одне або інше)», - написав він.

Отримати лампи можна буде двома варіантами:

  1. замовити в «Дії» і забрати у відділенні «Укрпошти»;
  2. прийти у відділення пошти з документами й зробити обмін за наявності вільних LED ламп.

Акція одноразова: 1 людина – 1 обмін.

«Я розумію як Ви раді приходить до нас у відділення, але ні, 5 разів по 1 лампочці обміняти не можна.

Я читаю пабліки, і знаю вже як мінімум 7 варіантів, як деякі наші громадяни планують обіграти систему (отримати 10 лампочок, і т.п.). Але тут унікальна ситуація - головне, щоб LED лампа потрапила в патрон (не важливо де), бо тоді вона допомагає країні знизити споживання, а от коли лежить у шухляді – ні. Тож це не той випадок, де треба покласти на «чорний день». Тут треба зробити, щоб день був світлим, і тому зараз є гарна можливість і енергосистему країни підтримати, i власний бюджет заощадити», - написав керівник «Укрпошти».

Проєкт реалізує уряд України за підтримки ЄС. Загалом вже профінансовано 30 млн. LED-ламп. Перші 15 млн. ламп «Укрпошта» отримає протягом наступних тижнів, поетапно. До кінця лютого такі лампи будуть доступні по всій Україні.

Читайте також: Пошкоджено газогін та електромережу: ситуація в Дніпропетровській області станом на ранок 11 січня;

2023-01-11 13:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин