Блог Права Дарьи Аккерман
Нові електронні послуги у застосунку та на порталі «Дія»

Нові електронні послуги у застосунку та на порталі «Дія»

 

Нові електронні послуги у застосунку та на порталі «Дія»

Міністерство цифрової трансформації інформує про нові електронні послуги у застосунку та на порталі «Дія».  

- Будівельні послуги - це частина впровадження Єдиної електронної системи у сфері містобудування. Можливість розпочати та завершити будівництво об'єктів онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди).

- Реєстрація ТОВ онлайн - найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Тепер не потрібно буде нікуди йти та витрачати час на збір документів - подання заяви онлайн на порталі «Дія» забере 30 хвилин замість 20 годин. 

- єМалятко онлайн. Цю послугу від 1 січня цього року можна було отримати офлайн у пологовому будинку або ЦНАПі.

- Реєстрація місця проживання дитини від 14 років. Наразі ця послуга доступна лише у Києві та Харкові. Але поступово буде запущена по всій Україні. 

Мінцифри також представило оновлену версію застосунку - «Дія 2.0». Завдяки йому обіцяють можливість передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження), натиснувши «ОК» на push-повідомлення у застосунку «Дія».

 Також в оновленні з'явилася можливість поділитися технічним паспортом на авто із іншою людиною.

 Мінцифри презентувало три нові документи у «Дії»:

1) Свідоцтво про народження дитини. Батьки зможуть користуватися ним у будь-яких життєвих ситуаціях завдяки шерингу документів. Разом зі свідоцтвом про народження також відображатиметься і актуальне місце проживання дитини. 

2) Довідка внутрішньо переміщеної особи. 

3) Цифровий ІПН (податковий номер) - ще один новий документ у застосунку. 

У «Дії 2.0»  тепер відображаються штрафи за порушення ПДР і борги за виконавчими провадженнями. Користувачі отримують push-повідомлення у застосунку та можуть переглядати інформацію про порушення або наявність виконавчих проваджень на порталі. А також можуть сплатити одразу в застосунку через Apple Pay/Google Pay або карткою.

 

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВАБЛОГ ПРАВА

 

 

 

 

2020-10-28 15:04:00
true
Відео Дня









Архів Новин