Війна в Україні Технології Політика
Нідерланди передадуть Збройним силам України майже всі свої літаки F-16

Нідерланди передадуть Збройним силам України майже всі свої літаки F-16

Нідерланди передадуть Збройним силам України майже всі свої літаки F-16, окрім декількох, які залишать для навчання українських пілотів. Рішення пов’язане з тим, що країна переходить на новіші західні винищувачі F-35.

Загалом у Нідерландів є 42 літаки застарілих поколінь

Про це повідомила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. За її словами, частину з них треба буде залишити, тому що «навчання для пілотів не закінчуються ніколи».

«Винищувачі не обов'язково будуть у Нідерландах, зараз ми розглядаємо навчальний центр у Румунії. Тож ці літаки будуть використовуватися там, де проводитиметься навчання, яке завжди буде потрібне. Увесь час, доки Україна використовутиме F-16, доведеться готувати нових пілотів», - зазначила Оллонгрен.

Міністерка оборони додала, що не можна підготувати одну партію пілотів і припинити навчання, оскільки це має бути безперервний процес. Вона зауважила, що Нідерланди робили так само протягом 40 років.

Літаки F-16 у Нідерландах не останнього покоління, проте вони проходили модернізацію. За словами Оллонгрен, Україна отримає «найкраще з можливого».

«Наші технічні фахівці і військові вивчають питання оновлення винищувачів разом із американцями. Ми хочемо переконатися, що коли вийде передати літаки, Україна отримає те, на чому навчалися пілоти, і те, що можна використовувати у бойових умовах», - підсумувала міністерка оборони.

Читайте також:

Здав у ломбарди радіостанції та квадрокоптери на пів мільйона гривень: на Дніпропетровщині судитимуть військового;

Ракетний удар по багатоповерхівці у Дніпрі в січні: СБУ з’ясувала імена всіх причетних військових РФ;

У Криворізькому районі під час ліквідації пожежі вогнеборці виявили чоловіка без ознак життя

2023-08-26 20:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин