Війна в Україні Події
Наслідки підриву Каховської ГЕС: до Криму вода не поступатиме протягом року

Наслідки підриву Каховської ГЕС: до Криму вода не поступатиме протягом року

Найближчим часом потерпати через проблеми з водопостачанням внаслідок руйнування Каховської ГЕС і розливу водосховища будуть чотири області України, а до Кримського півострова вода не надходитиме щонайменше рік.

Про це повідомив генеральний директор компанії Укргідроенерго Ігор Сирота.

«До Криму водопостачання не відбувається, тому що у Каховському сховищі вже набагато нижчий рівень води, ніж потрібен, щоб йти по Кримському каналу. Тому, швидше за все, мінімум рік вода до Криму не буде надходити. За умови деокупації ми теж не зможемо їх забезпечити на перших порах водою», - розповів він.

Від нестачі водопостачання потерпатиме й Україна – йдеться про Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську та Миколаївську області.

Наразі українські фахівці розглядають альтернативні рішення, які допоможуть забезпечити населення питною водою. Зокрема, планують збільшити свердловини у Херсонській, Миколаївській і Дніпровській областях. Кривий Ріг має запаси на 1,5-2 місяці, а до Нікополя чи інших підтоплених міст довозиться вода, яку можна пити.

Читайте також:

Масована ракетна атака по Кривому Рогу: є постраждалі та загиблі;

Мало не зарізала власного чоловіка: У Нікопольському районі затримали 48-річну жінку;

Заклад «для дорослих» у Запоріжжі приймав відвідувачів та продавав алкоголь у комендантську годину: до них завітала поліція

2023-06-13 13:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин