Війна в Україні Події Кримінал
На Дніпропетровщині викрили двох «прихильників» комуністичного режиму

На Дніпропетровщині викрили двох «прихильників» комуністичного режиму

На Дніпропетровщині затримано чоловіків, які виявилися прихильниками комуністичного режиму. Про це повідомили у ГУНП у Дніпропетровській області.

48-річний житель Нікополя на місцевому ринку розмахував прапором СРСР і закликав до комуністичного режиму. Йому оголошено про підозру за ч.1 ст.436-1 КК України - виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

У Павлоградському районі поліціанти спільно з СБУ провели обшук у 56-річного чоловіка. Він поширював у соціальній мережі фотозображення з комуністичною символікою. Силовики вилучили комп’ютерну техніку, засоби зв’язку, флеш – носії на яких  містилися фотозображення комуністичної символіки.

«Вилучене направлено  для проведення комп’ютерно-технічної експертизи. За результатами якої вирішуватиметься питання про повідомлення зловмиснику про підозру за частиною 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачене санкцією статі - до п’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої. Триває слідство», - зазначили у ГУНП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

«Один лежить у калюжі крові, інший сидить зверху та кричить»: у Дніпрі сварка ледь не закінчилася вбивством;

Ситуація з паливом у Дніпропетровській області: актуальні ціни на 20 вересня;

Отримав поранення та відмовився від написання заяви: у Дніпрі підрізали чоловіка;

2022-09-20 13:37:00
true
Відео Дня









Архів Новин