Блог Права Дарьи Аккерман
Лікарняний для сумісника

Лікарняний для сумісника

Звісно, що так бути не може, що особа хворіє за основним місцем роботи, а за сумісництвом - працює. А отже, виникає питання, якщо оригінал лікарняного листка особа несе за основним місцем роботи, що тоді нести на роботу за сумісництвом.

Відповідно до ЗУ "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності - є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності. 

У разі роботи за сумісництвом, за трудовим договором (контрактом) одночасно із здійсненням підприємницької чи іншої діяльності підставою для призначення допомоги є копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою (за наявності) за основним місцем роботи. 

Відповідно до п. 30 Порядку № 1266 (зі змінами), у разі коли на момент настання страхового випадку застрахована особа працює за сумісництвом, обчислення середньої заробітної плати здійснюється страхувальниками окремо за основним місцем роботи та за сумісництвом. Розрахунковий період у такому разі визначається за кожним місцем роботи окремо.

Тобто, окрім копії листка непрацездатності сумісник має надати і довідку про середню заробітну плату за основним місцем роботи.
Після надання до місця роботи за сумісництвом копії листка непрацездатності та довідки про середню заробітну плату за основним місцем роботи - жодних перешкод для оплати днів тимчасової непраце­здатності за місцем роботи за сумісництвом бути не повинно.

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВА БЛОГ ПРАВА

 

2021-02-16 15:01:00
true
Відео Дня









Архів Новин