Війна в Україні
Кожного дня з України виїжджає близько шести тисяч чоловіків: подробиці

Кожного дня з України виїжджає близько шести тисяч чоловіків: подробиці

З України за добу по всій ділянці західного кордону виїжджають близько шести тисяч чоловіків призовного віку. З них лише 150-200 волонтерів за системою "Шлях" .

Про це розповів начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Ігор Матвійчук. 

За його словами, найбільше виїжають водії вантажних перевезень, супроводжуючі осіб з інвалідністю, а також самі особи з інвалідністю, і багатодітні чоловіки, які виховують троє і більше дітей. 

«В законодавстві не деталізовано системи контролю і можливість контролю за особою, яка супроводжує особу з інвалідністю. Тобто, одну особу з інвалідністю можуть супроводжувати в різний час різні люди на підставі акту встановлення факту догляду, який видається будь-кому; він не захищений, його можна підробити. То ж з одною особою з інвалідністю можуть виїхати кілька осіб, а перевірити, чи повернулися попередні, неможливо. Ця система потребує вдосконалення. Міністерство соціальної політики має врегулювати це питання», – зазначив Матвійчук.

Читайте також:

35 тонн фальсифікату: БЕБ викрило підпільне виробництво пального у Кривому Розі;

На Нікопольщині запроваджено світломаскування в режимі повного затемнення;

Поліція Кривого Рогу затримала підозрюваного у розбійному нападі на касира банку

2023-12-20 19:30:00
true
Відео Дня









Архів Новин