Блог Права Дарьи Аккерман
Коли залізниця може відмовити пасажиру у перевезенні або видалити його з поїзда

Коли залізниця може відмовити пасажиру у перевезенні або видалити його з поїзда

 

Відповідно до ПРАВИЛ перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, затвердженні Наказом Міністерством транспорту та зв’язку України № 1196 від 27.12.2006 (зі змінами станом на 09.04.2019 р) Залізниця має право відмовити пасажиру в перевезенні його особисто та його багажу або висадити пасажира з поїзда у таких випадках:

  • якщо пасажир перебуває у явно вираженому нетверезому стані та порушує при цьому правила проїзду і громадського порядку, заважає спокою інших пасажирів. Відмова в посадці або висадка такого пасажира здійснюється провідником вагона або посадовими особами, які виконують службові обов’язки, а у разі вияву непокори - поліцейськими;
  • якщо пасажир перебуває у стані захворювання, що призводить до порушення спокою інших пасажирів, а можливості помістити його окремо немає - за обов’язкової участі представників лікарсько-медичного персоналу і тільки на тій станції, де є відповідні медичні заклади.

Пасажир може бути видалений з поїзда в процесі руху в таких випадках:

  • якщо він перебуває у явно вираженому нетверезому стані та порушує при цьому правила проїзду і громадський порядок, заважає спокою інших пасажирів. В цьому випадку провідником або начальником поїзда на проїзному документі пасажира проставляється відмітка "Відмовлено в перевезенні на підставі пункту 8.38 Правил";
  • якщо пасажир захворів та потребує медичної допомоги. У цьому разі пасажира з його речами видаляють з поїзда з обов’язковою участю медичного персоналу. Якщо ж пасажир після одужання побажає продовжити поїздку, то проїзний документ і лікарняний лист (довідка медичного закладу) пред’являються в касу для безкоштовного оформлення проїзду до місця призначення.

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

telegram:  t.me/blogprava (https://t.me/joinchat/AAAAAEnMoJNqjWUqOt_cAw)

 

 

2021-08-28 15:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин