Блог Права Дарьи Аккерман
Коли період навчання зараховується до трудового стажу

Коли період навчання зараховується до трудового стажу

 

Коли період навчання зараховується до трудового стажу

В Мінюсті роз'яснили, чи зобов'язані органи Пенсійного фонду зараховувати для призначення пенсії період проходження навчання.

Вдповідно до пункту «д» ч. 3  ст. 56 Закону «Про пенсійне забезпечення» до стажу роботи зараховується навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі.

Час навчання у зазначених закладах після 1-го січня 2004 року (якщо особа не працювала) не зараховується до страхового стажу, оскільки студенти не підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню.

Якщо відповідний період навчання не записано до трудової книжки необхідно до органу Пенсійного фонду України  надати копію диплому (посвідчення, свідоцтва) про здобуття відповідної освіти або уточнюючу довідку з місця навчання, яка підтвердить період навчання особи.

Якщо особі відмовляють у зарахуванні відповідного періоду до трудового стажу необхідно звертатись до суду та оскаржувати дії органів Пенсійного фонду України, зобов'язуючи їх зарахувати відповідний період.

 

 

Дар'я Аккерман, адвокат.
Підписуйтесь на мене в соціальних мережах:

БЛОГ ПРАВА БЛОГ ПРАВА

 

 

 

 

2020-12-11 15:04:00
true
Відео Дня









Архів Новин