Життя
Хто в Україні може не платити за комуналку: деталі

Хто в Україні може не платити за комуналку: деталі

Законодавством України передбачено, що громадяни за певних умов можуть не оплачувати деякі чи всі види комунальних послуг. Так, якщо родина не перебуває вдома щонайменше 30 днів, вона може не сплачувати за воду і газ, але за умови відсутності лічильника.

Тим, хто був відсутній вдома понад 30 днів, варто звернутися з відповідною довідкою до постачальника комунальної послуги.

Про це розповіли на гарячій лінії уряду.

"Це норма закону, яка вже давно існує. Це не нововведення. Передбачено у ч. 1 ст. 7 Закону "Про житлово-комунальні послуги", — зазначили в уряді.

Ті, у кого є лічильник, зобов'язані щомісяця передавати покази, а якщо покази цього місяця відповідають показам минулого, то борг не будуть нараховувати.

Проте,  ця норма закону не стосується опалення, плати за утримання будинку та прибудинкової території.

Але що робити, якщо послуги не надаються?

Якщо постачальник не надає послуги, суми у платіжках можуть перерахувати. Наприклад, якщо керуюча компанія на кілька тижнів припинила прибирати в під'їздах, громадяни можуть скласти скаргу за участю кількох сусідів, вказати комунальну послугу, яка не виконується в повному обсязі, та надіслати виконавцю письмову скаргу.

За законом виконавець зобов'язаний її вивчити та провести перерахунок. Якщо перерахунку немає, можна вимагати перерахунку через суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За добу в області чотири рази незаконно намагалися вирубати дерева: всі полювали за акацією;

Дніпровським кінологам передали амуніцію для службових собак;

15 років за ґратами: В Дніпрі суд засудив чоловіка за жорстоке вбивство жінки на очах її дітей.

2022-08-13 14:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин